28/4/14

Ενάντια στο νέο νόμο για την «αξιολόγηση»

Σήμερα 28 Απριλίου 2014 οι εργαζόμενοι του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό των Γραφείων της Διοίκησης ενάντια στο νέο νόμο για την «αξιολόγηση». Η κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα η Διοικήτρια του Νοσοκομείου να μην καταχωρήσει τις ποσοστώσεις ανά υπηρεσία, όπως ορίζει ο ανθρωποφάγος νόμος που ονομάστηκε «αξιολόγηση».
Στη συνέχεια η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ αποφάσισε ομόφωνα:
1)    Να καταδικάσει τον αντεργατικό νόμο 4250/2014 για την λεγόμενη αξιολόγηση που αποφάσισε η κυβέρνηση και η τρόικα.
2)    Να μη συμπληρωθούν τα φύλλα αξιολόγησης από τους εργαζόμενους αλλά αυτά να κατατεθούν ενυπόγραφα στο σωματείο με την προσθήκη ότι «αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε μια ψευδεπίγραφη, άδικη και εκδικητική διαδικασία δήθεν αξιολόγησης. Αρνούμαστε να συνυπογράψουμε την εργασιακή μας εξόντωση. Αρνούμαστε να διαχωριστούμε από τους συναδέλφους μας και να ανταγωνίζεται ο καθένας τον διπλανό του».
3)    Συμμετέχουμε στη σύσκεψη των ΔΣ των σωματείων των νοσοκομείων, που καλεί εκτάκτως η ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 30/4. Η πρόταση του σωματείου μας θα είναι να υπάρχει απόφαση της ομοσπονδίας για όλα τα νοσοκομεία - αλλά και της ΑΔΕΔΥ για όλο το δημόσιο (κάνε κλικ για το εξώδικο) - που να ορίζει και να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους ώστε να απέχουν από οποιαδήποτε διαδικασία εφαρμογής της «αξιολόγησης» σύμφωνα με τον καινούριο νόμο. Παλεύουμε για να μην εκδοθούν τα φύλλα αξιολόγησης από τις διοικητικές υπηρεσίες, καλούμε τους προϊστάμενους να αρνηθούν να κάνουν εισηγητικές εκθέσεις και να προωθήσουν τα φύλλα αξιολόγησης και τους εργαζόμενους - όπως προαναφέραμε - ακόμα και αν φτάσουν τα φύλλα αξιολόγησης στα χέρια τους να τα καταθέσουν ενυπόγραφα στα κατά τόπους σωματεία.
4)    Το σωματείο μας συμμετέχει στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και διαδήλωση και καλεί σε συμμετοχή στην ανεξάρτητη, ταξική συγκέντρωση σωματείων και κινήσεων στο Μουσείο στις 10.30 το πρωί.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).