18/5/18

23 Μαΐου 2018: Μέρα δράσης στο Νοσοκομείο

Το σωματείο εργαζομένων ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου καλεί σε 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 23 Μαΐου, 7-11 πμ και συγκέντρωση στο αίθριο του νοσοκομείου και γενική συνέλευση.
Η κινητοποίηση στρέφεται ενάντια στον αυταρχισμό της Διοίκησης του Αττικού απέναντι στους εργαζόμενους, η οποία διαρκώς προσπαθεί να μεταθέσει σε όλους εμάς την ευθύνη της κακοδιαχείρισης, των ελλείψεων προσωπικού, των ράντζων και του χάους της γενικής εφημερίας, της ανικανότητάς της να διώξει τους εργολάβους και τα επιχειρηματικά συμφέροντα από το νοσοκομείο.
Η κινητοποίηση αυτή εντάσσεται σε ένα ενιαίο πλαίσιο δράσης, που αποφασίστηκε σε πλατιά σύσκεψη 20 πρωτοβάθμιων σωματείων για τις εξελίξεις και τα προβλήματα στη δημόσια υγεία, την Πέμπτη 10 Μάη, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και έπειτα από πρόσκληση του Σωματείου του, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων από ΚΑΤ, ΛΑΪΚΟ, ΑΓ. ΣΑΒΒΑ, ΕΛΠΙΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, ΑΤΤΙΚΟΝ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΑΜ. ΦΛΕΜΙΝΓΚ, ΣΩΤΗΡΙΑ, ΨΝΑ «ΔΑΦΝΙ», ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ, ΠΑΙΔΩΝ «Αγλ. Κυριακού», ΠΑΙΔΩΝ Πεντέλης, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ Βούλας, Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ», ΟΚΑΝΑ, ΕΡΥΘΡΟΣ, Σύλλογο ΠΦΥ ΠΕΙΡΑΙΑ και εργαζόμενοι από ΑΓ. ΟΛΓΑ, ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ Κηφισιάς, ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ, Εθν. Κέντρο Αποκατάστασης, Ανδρ. ΣΥΓΓΡΟΣ, Οφθαλμιατρείο.
Στη σύσκεψη υπογραμμίστηκαν οι βαριές συνέπειες, τόσο στους εργαζόμενους-υγειονομικούς, όσο και στους ασθενείς και τις λαϊκές οικογένειες, από την πολιτική των κυβερνήσεων (τόσο των προηγούμενων, όσο και της σημερινής) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, η ανεπαρκέστατη κρατική χρηματοδότηση, οι πετσοκομμένοι μισθοί, η εντατικοποίηση κι η ουσιαστική ανυπαρξία μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας, η μη ένταξη στα ΒΑΕ και ο αποκλεισμός ακόμη και από χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος χιλιάδων συναδέλφων και, βεβαίως, η επέκταση της επιχειρηματικής λειτουργίας, μέσω της αντιδραστικής αξιολόγησης εργαζομένων και δομών, τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, την Α.Ε. «Κέντρο Τεκμηρίωσης & Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών».
Αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη να ενισχυθεί η συμμετοχή των σωματείων των εργαζομένων σε Υγεία - Πρόνοια στην πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, με βασικό αίτημα την απεμπλοκή και καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς του σχεδιασμούς.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  •  ΟΧΙ στην αντιδραστική «αξιολόγηση», που δεν έχει καμιά σχέση με βελτίωση των υπηρεσιών και των υπαλλήλων.
  •  ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες.
  •  Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων δομών υγείας - πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  •  ΟΧΙ στην ομηρία και τον εμπαιγμό χιλιάδων συναδέλφων συμβασιούχων - ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς & πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά - επιστημονικά δικαιώματα! Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία!
  •  Ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά - εργασιακά δικαιώματα. Για να πληρωθούν ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα χωρίς εξαίρεση.
  •  Τέρμα πια στην αβάσταχτη εντατικοποίηση και τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς. Όχι στο απαράδεκτο καθεστώς των ράντζων.
  • Να ενταχθούν επιτέλους στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε βαριές, ανθυγιεινές κι επικίνδυνες συνθήκες. Να μην περικοπεί - καταργηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Να ληφθούν ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).