18/1/19

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΝΤΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΕΥΤΕΣ (ή αλλιώς: Να χαιρόμαστε το διοικητή και τους υπουργούς μας)


Προχτές 15/1 το νοσοκομείο μας «μπλόκαρε» από νωρίς το μεσημέρι, με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς να αντιμετωπίζουν μια εκρηκτική κατάσταση στη γενική εφημερία, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κι εύλογη αντίδραση του Σωματείου μας που ως όφειλε κατήγγειλε άμεσα το γεγονός. 

Αντί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η Διοίκηση να πάρουν έκτακτα μέτρα έκαναν τα εξής ΑΝΗΚΟΥΣΤΑ:
  • Ο διορισμένος από την κυβέρνηση Διοικητής του νοσοκομείου κ. Δραγώνας κατηγόρησε το σωματείο για "κινδυνολογία" (!), "προσπάθεια αντιπερισπασμού της κυβερνητικής προσπάθειας" (!!) και "αποδόμησης του έργου της διοίκησης και του υπουργείου υγείας" (!!!) 
  • Ο διορισμένος από την κυβέρνηση ως μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου κ.Σπηλιόπουλος (που μάλιστα έχει τα μούτρα και κατεβαίνει υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) δήλωσε: “οι συντάκτες της ανακοίνωσης του Σωματείου προσφέρουν κακή υπηρεσία στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται υγειονομική περίθαλψη “
Με περισσή θρασύτητα αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για "συνηθισμένη χειμερινή εφημερία" (!!). Τα 121 ράντζα, οι ασθενείς σε φορεία (ακόμα και σε πολυθρόνες στη βραχεία νοσηλεία), οι 800 και πλέον ασθενείς στοιβαγμένοι όπως κι όπως (σε 5 και 6 κρεβάτια 4κλινων θαλάμων αφού δεν χωράνε ούτε στο διάδρομο) , είναι γι αυτούς κάτι το σύνηθες. Εδώ φτάνει η αναλγησία τους. 

Προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι και οι δύο έσπευσαν (μέσα σε 2 ώρες) να "απαντήσουν" στην ανακοίνωση του σωματείου, όταν κωλυσιεργούν 3 και 4 μήνες να υπογράψουν ένα μικρό ποσό για την επισκευή πχ του στεφανιογράφου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να είναι διαρκώς χαλασμένος και οι ασθενείς με εμφράγματα να μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία. Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι (για να βγουν τα ματωμένα πλεονάσματα). 

Έχουν συναίσθηση ότι είναι διοίκηση ενός τεράστιου νοσοκομείου με ιδιαίτερη ευθύνη για την περίθαλψη του λαού της Δυτικής Αθήνας ή περιορίζονται στο ρόλο του λογιστή και του εκπρόσωπου τύπου της κυβέρνησης; 

Για μας δεν μπορούν πλέον να ασκούν διοίκηση στο ΑΤΤΙΚΟ. Δεν υπάρχει βάση συνεννόησης μαζί τους. 

Αλλά και το Υπουργείο Υγείας; Πόσα χρόνια και πόσες ακόμα κυβερνητικές θητείες χρειάζονται για να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν, να προσλάβουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, να φτιάξουν τον μαγνητικό τομογράφο, να αναπτύξουν τις κλίνες ΜΕΘ, να φτιάξουν αξιοπρεπή, δημόσια ΠΦΥ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας); Ο ασφυκτικός δημοσιονομικός χώρος, τα επιχειρηματικά κέρδη, οι δεσμεύσεις στην ΕΕ, η λογική ότι η υγεία είναι εμπόρευμα δεν συμβαδίζουν με την ανάγκη του λαού μας για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη. 

Τέρμα στα παραμύθια! 

Και επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και επί ΣΥΡΙΖΑ, που τόσες μέρες κοκορομαχούσαν στη Βουλή, το "Αττικό" παθαίνει μπλακ άουτ σε κάθε γενική εφημερία και ο λαός της Δυτικής Αθήνας νοσηλεύεται σε ράντζα και φορεία. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα γι' αυτά που δικαιούμαστε: Ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας και δουλειάς. Για να ανοίξει ξανά το Λοιμωδών, για στελέχωση του νοσοκομείου, πραγματική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που πολύ απέχει από την κοροϊδία των ΤΟΜΥ. Διεκδικούμε άμεσα να αγοραστούν μαγνητικός τομογράφος και νέος στεφανιογράφος. 

Μαζί μας έχουμε το λαό της Δυτικής Αθήνας και τους ασθενείς μας. Μαζί τους έχουν τη διοίκηση του νοσοκομείου και κάποια κατευθυνόμενα δημοσιεύματα από λίγους φιλοκυβερνητικούς κολαούζους.

ΤΟ ΔΣ

ΥΓ
Για άλλη μια φορά το ΔΣ του σωματείου δηλώνει ότι: δεν ανεχόμαστε να παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των ασθενών και των εργαζομένων του Αττικού από αυτούς που με τις πολιτικές τους δημιούργησαν και συντηρούν αυτή την κατάσταση. 
Ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε το ΚΙΝΑΛ (όπως ψευδώς αναφέρεται σε διάφορα ΜΜΕ) ζήτησαν συνάντηση με το Σωματείο.


2014
Επίσκεψη στο Αττικό Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι πραγματοποίησε σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από την υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τους βουλευτές Χαρά Καφαντάρη και Κώστα Ζαχαριά. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Γιανακάκου εκφράστηκε από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ η πεποίθηση πως η πλήρης και ομόθυμη ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με τις επιταγές του μνημονίου έχει προκαλέσει την ουσιαστική ισοπέδωση των δομών της Δημόσιας Υγείας, γεγονός που αντικατοπτρίζεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και στη λειτουργία του Αττικού Νοσοκομείου. «Οι ελλείψεις του προσωπικού - ειδικά του νοσηλευτικού - είναι πλέον εγκληματικές και μάλιστα τη στιγμή που το νοσοκομείο εμφανίζει υπερπληρότητα (ράντζα στους διαδρόμους την ημέρα της εφημερίας κ.λπ.), ενώ ταυτόχρονα η πολύπαθη περιοχή της Δυτικής Αττικής έχει ήδη χάσει το νοσοκομείο "Λοιμωδών - Αγία Βαρβάρα", το οποίο πλέον υπολειτουργεί, περιμένοντας μάταια την υλοποίηση των υποσχέσεων του προστάτη των ιδιωτικών συμφερόντων Υπουργού Υγείας», σημείωσε χαρακτηριστικά η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.2019 
Μετά την επίσκεψη στο ΑΤΤΙΚΟ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η κατάσταση που αντίκρισε, «δεν είναι αντάξια ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Ελλάδα του 2019. Ράντζα στους διαδρόμους, λίγοι νοσηλευτές, εξοπλισμός ο οποίος δεν δουλεύει. Ένα νοσοκομείο κόσμημα σε μια δύσκολη περιοχή της Αττικής, το οποίο δυστυχώς ακολουθεί μια πτωτική πορεία. Έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπιστούν δραστικά, με μια τολμηρή παρέμβαση η οποία θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, έτσι ώστε να γίνει επιτέλους ένας ουσιαστικός διαχωρισμός μεταξύ πρωτοβάθμιας φροντίδας και της φροντίδας που οι ασθενείς αναζητούν στα νοσοκομεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).